Modellen van in de 90.De Japanse kunstenares Chinami Mori weeft fantastische, kleurrijke creaties, haar vrolijke 93-jarige grootmoeder draagt ze, staat ermee op foto's in steeds grappige poses en samen zijn ze een match made in Instagram heaven. Met behulp van een regenboogkleurig assortiment van stof, touw en garen, houdt Mori zich bezig met een freestyle Japanse weeftechniek die bekend staat als Saori. Met deze methode kan ze onbeperkt weven terwijl ze verschillende materialen combineert om leuke combinaties te maken. "Er zijn geen regels", legt ze uit. "Ik kan zo vrij en kleurrijk weven als ik wil."

Om deze opwindende vorm van kunst in actie te zien, brengt Mori's grootmoeder Emiko bijna elke dag tijd door in haar atelier. "Ze is mijn favoriete persoon in de hele wereld", onthult de kunstenaar. "Ik maak oma blij, en dat is ook zo leuk voor mij." Het duurde niet lang voordat Mori besefte dat haar schattige oma het perfecte model zou zijn voor haar creaties. Toen begon ze foto's te posten van Emiko die haar veelkleurige ontwerpen droeg op Instagram en haar volgers konden er meteen geen genoeg van krijgen. Tussen de joviale uitdrukkingen van de 93-jarige en de levendige weefsels van Mori, is elke momentopname een artistieke uitbarsting van vreugde. Oma is dus op haar oude dag een heel vrolijke en wereldwijd bekend en geliefd model geworden!

En wat vind je van Iris Apfel die op haar 97ste een modellencontract tekende? En nu, ze is inmiddels 101, nog steeds model staat. Ze werkte altijd in de creatieve industrie: ze had samen met haar man Carl Apfel een textielbedrijf: Old World Textiles. De Apfels specialiseerden zich in stoffenreproducties uit de 17e, 18e en 19e eeuw tot hun pensioen in 1992.

Iris kleedde zich altijd heel kleurig en opvallend en als model doet ze dat nog steeds. Geweldig toch?


Reacties

Populaire posts