Let's rock around the clock!

Pieter, de vader van een vriend van een van mijn zoons had een drukke baan als arts. Hij genoot erg van zijn werk, maar maakte altijd wel veel uren. Naar muziek luisteren hielp hem om af te kicken. Als kind had hij pianoles gehad, daarna was hij nog een tijdje met de saxofoon aan de slag gegaan tijdens zijn studententijd, maar echt doorzetten kwam er niet van.

Toen hij meer tijd kreeg na zijn pensionering, wilde hij zijn droom: zichzelf op zijn gitaar begeleidend in de metro van Parijs de sterren van de hemel zingen, waarmaken.

Hij vond notabene via Marktplaats een pianoleraar bij hem in de buurt, die ook nog eens gitaar- en zangles tegelijk gaf. Een gouden greep, Vincent voelde precies aan welke songs bij hem pasten en hij transponeerde die dan zodat Pieter die met eenvoudige akkoorden, kon begeleiden op gitaar.

Al snel had hij genoeg akkoorden onder de knie en kon hij zijn eerste nummer ever spelen: een Bob Dylan nummer: 'Knocking on Heavens Door' en zo kreeg hij de smaak te pakken. Al gauw had hij een heel repertoire en durfde hij voor het eerst op te treden met 'Jolene' van Dolly Parton. Toen niemand hem uitlachte, integendeel, toen zijn vrienden enthousiast reageerden, durfde hij wat vaker naar buiten te treden. Hij nam zijn gitaar mee met vakantie en wisselde uit met mensen die hij op reis ontmoette; dat was ook een leuke manier om het ijs te breken en aan de praat/ aan het zingen te raken met anderen.

Hij is nog niet zover dat hij durft op te treden in de metro van Parijs, wel heeft hij alvast een hoed en een hippie-jasje met franje aangeschaft, dus wie weet...

Maar op het huwelijk van zijn dochter was iedereen muisstil en diep ontroerd toen hij 'Liefde van Later' zong van Herman van Veen.

Als vrijwilliger werkt hij in een ouderencentrum en zijn gitaar is een fantastische “ijsbreker”: de ouderen kijken er echt naar uit als hij komt zingen en spelen. 'Laat Me' van Ramses Shaffy is veruit favoriet.

Zijn nieuwste project is om op een elektrische gitaar te leren spelen en een echte rocker te worden. En misschien een bandje te vormen met andere ouwe rockers!

Reacties

Populaire posts