Julie's Manoir in Frankrijk

Toen Julie een boek van een Australische familie onder ogen kreeg, die in Frankrijk een oud kasteel opkocht en het helemaal opknapte, ging het bij haar ook kriebelen. Ze realiseerde zich wel dat dat een enorme stap zou zijn, want ze zou haar man mee moeten krijgen, een Schot, geworteld in Australië.

Julie, die oorspronkelijk uit Zuid-Korea komt, is altijd in voor avontuur. Nu Graeme nog...

Haar enthousiasme stak hem gelukkig ook aan en toen ze samen op de bank in Melbourne online gingen om huizen te bekijken in Frankrijk, werd het echt!

Julie was nog nooit in Frankrijk geweest en ze sprak nauwelijks Frans maar dat weerhield haar niet om naar Frankrijk te gaan om te kijken of ze daar een een nieuw leven konden beginnen. Na een paar zomers op huizenjacht te zijn geweest vond ze haar Manoir in midden Frankrijk.

Het huis was een puinhoop, maar optimistisch als ze is, begon ze gewoon met opknappen. In het begin deed ze dit voornamelijk alleen, Graeme moest nog in Australië zijn, met de plaatselijke aannemers. Ze had er totaal geen moeite mee om zich in het stof te werken en gaandeweg te ontdekken wat je wel en niet moet doen, hoe je timmermannen en stukadoors moet aansturen in het Frans en hoe je je frustratie en teleurstelling moet verbijten als er door een sjoemelende aannemer een badkamer boven je keuken wordt aangelegd, die vervolgens door het plafond van diezelfde keuken zakt!

Toen het huis na jaren klaar was en Graeme met pensioen ging, zijn ze definitief naar Frankrijk verhuisd. Helaas begon toen net de Coronatijd en moesten ze noodgedwongen veel met z'n tweeën in het grote huis doorbrengen. Die tijd besteedde Julie daarom aan het leren van Frans, het gaan naar schilderles, zodat ze zelf de muren kon decoreren en met het opscharrelen van allerlei Brocante meubels, stoffen, lakens, en alles wat nog meer nodig is voor een prachtig Frans huis uit circa 1858.

Het is heel mooi en smaakvol geworden. Ze schreef er een boek over dat een hit in Korea is geworden. Toen ze het er presenteerde zei de Franse ambassadeur dat dit de beste marketing voor Frankrijk is in Zuid-Korea, hij was er erg mee in zijn nopjes!
De titel is나는 프랑스 샤토에 산다 (La vie de château) – Huh Eun-jung.

Ze verhuurt het huis soms en er zijn al enkele fotoshoots voor een Koreaans modelabel gedaan. Ze staat met het huis in allerlei bladen en het is een hit op Instagram. Omdat Julie niet stil kan zitten is ze kort geleden met een nieuw project begonnen: een winkel waar ze haar Brocante vondsten verkoopt. En ze heeft een atelier met guesthouse geopend waar gasten kunnen slapen en als ze willen, allerlei workshops kunnen volgen zoals bloemschikken, Brocante tour, art klas etc.

En dit is vast nog lang niet het einde van haar projecten. Julie maakt écht wat van haar nieuwe leven in Frankrijk!

www.thefrenchmanoir.net

Reacties

Populaire posts