Van Hotelmanager naar Sportclubbaas: Dirk's Avontuur in KampalaDirk heeft altijd in hospitality gewerkt, uiteindelijk als General Manager van het Intercontinental Starwood en Marriot (waar onder andere het Sheraton onder valt).

Zijn eerste baan bracht hem, als jong broekie, naar Teheran, waar hij een internship deed als kok. Hij zat toen nog op de hotelschool en dat was onderdeel van het curriculum.

Samen met zijn vrouw Annie, die hij in Brussel ontmoette, zij werkte in hetzelfde hotel, en die in Ruanda was opgegroeid, heeft Dirk de wereld rondgereisd, waarbij ze hebben gewoond en gewerkt in diverse steden zoals Sofia, Athene, Brussel, Parijs, en verder naar exotische bestemmingen als Turkmenistan, Zaire (nu Congo genoemd), Nairobi. En uiteindelijk Oeganda.

Dirk: “We woonden eerst altijd in het hotel, totdat onze zoon naar school ging en we hem met zijn vriendjes in de tuin wilden laten ravotten in plaats van dat hij rustig moest zijn voor de hotelgasten. Toen hij een keer boos was, en met Annie in de lift stond, schopte hij uit frustratie een gast, die hem onmiddellijk een oorvijg terug gaf, toen wisten we dat de tijd aangebroken was om een huis te zoeken. We zijn toen in Kampala gaan wonen en wonen daar nog steeds.”

Na zijn afscheid van de hotelindustrie in 2007, koos Dirk voor een nieuwe weg als consultant, waarbij hij zijn uitgebreide kennis en ervaring deelde met anderen in de sector. Ondertussen had Dirk, die altijd geïnteresseerd was in nieuwe ondernemingen of initiatieven, samen met een mede-investeerder een overdekte sportclub opgericht: Fast Sports Fusion. Dit idee kwam uit Zuid-Afrika waar er veel van zulke overdekte clubs zijn. Dirk zag dit als een goed initiatief voor de Oegandezen die veel van sport houden. Je kan er voetballen, er zijn drie voetbalvelden (overdekt) waar je vijf tegen vijf speelt en een multi-functioneel veld waar je basketbal, volleybal, badminton of hockey kan spelen en hij runt er een bar en restaurant waar op zaterdagavond feesten worden gegeven. En de Oegandezen kunnen feesten!

In het weekend is de club ook open voor mensen die sport willen kijken op grote schermen die er overal hangen. Dan is het er heel druk en gezellig met kijkers. Er wordt geen entree geheven maar de mensen kunnen naar hartelust eten en drinken. De sportzalen worden veelvuldig gebuikt door sportclubs, vriendenteams, kinderteams en ze organiseren voetbalcompetities of modeshows; je kunt het zo gek niet bedenken of er is plaats voor.

Dirk:”Ik was eerst alleen investeerder/aandeelhouder maar toen mijn mede-partner die de dagelijkse leiding had, wegging, ben ik die taak gaan overnemen. Toen zat ik opeens vijf dagen in de week in mijn sportclub”.
Zijn rol omvat het beheren van operaties, het aansturen van personeel en het waarborgen van een naadloze ervaring voor alle bezoekers. Zoals hij zegt:”ik ben de politieman die het allemaal in de gaten moet houden en die zorgt dat het allemaal gebeurt”.

Zijn doel is om uiteindelijk zijn aandelen te verkopen en over te dragen aan iemand die het bedrijf gaat voortzetten. Maar tot die tijd kan je hem van maandag t/m vrijdag vinden in zijn overdekte sportclub.

Van alle Afrikaanse landen vindt Dirk Oeganda het fijnste land. “Ik vind de Oegandezen leuk, omdat de mensen makkelijk zijn en wit en zwart goed mengt, iedereen staat op gelijke voet, je hebt niet het gevoel dat je hoger (of lager) staat. En het weer is het jaar rond aangenaam.”

Fast Sports FusionReacties

Populaire posts